Rockbladets skivpanel


Jonas Lööw – 8/10
Svarta Sanningar har helt klart något nytt. Blandning mellan vemodig indie-rock som i låten Kemisk Reinkarnation, blandat med mörkare smått doomiga soundet i Preparatet. Helheten med bandet är jag längtar att få se dem live och hoppas på en magisk visuell show. Kategoriseringsmässigt får jag känslan av en hybrid mellan Kent, Thåström och Candlemass. Härligt att de valt satsa på låtar på svenska. Stor potential för World Domination!!

Fredrik Brolin – 4/10
Det är välgjort men för att jag ska uppskatta något som ens liknar Kent eller den långtråkiga sidan av Thåström måste både sinnesstämning och alla himlens stjärnor ligga helt rätt – det gör de inte nu. Jag kanske ändrar mig i framtiden men det sävliga tempot stör mig. Preparatet är dock ett snyggt undantag.

André Millom – 8/10
Det mörka soundet känns tydligt igen från ”Kapitel 1” och apokalyptisk musik är som klippt och skuret för den tid vi lever i. Är man insatt i Borås-bandets koncept & bakgrundshistoria blir låtarna ”Preparatet” samt ”Ett ockult hospital” två riktiga gåshudsframkallare och EP:n som helhet är en ”bladvändare” som man skulle sagt på bokspråk. När kommer kapitel 3?

Tony Asplund 6/10
Med en backstory som krattar manegen ordentligt har de lagt grunden för något spöklik som kittlar i magen ordentligt. Sköna tongångar tar en på riktigt sköna utflykter till mörkret i vilka Kent och Thåström-influenser hörs klart tidvis. Tyvärr blir det lite väl lågmält ofta och storyn hamnar tyvärr lite i kläm.

Mattias Hedeby 8/10
Genomtänkt & mörkt berättar Borås fyrklöver del två av deras fiktiva fabel. Otroligt vackert & mystiskt vävs det fram Svensk musik när den är som bäst. Sätt på dig sovmasken, lägg dig bekvämt och förflytta dig djupt ner i spåren på denna EP & låt dig sväva i symbios med musiken & Mr Bohlins monotona stämma.