Dagens Musiktips


Den 30:e November släpper det mystiska ordenssällskapet och domedagsprofeterna Svarta Sanningar första kapitlet i sina predikningar om vår framtid och om mörkrets krafter.
Enligt bandet/sällskapet så har vi en tid av skrik, skräck och djävulskap att förvänta oss. Och att enda vägen framåt är att omfamna mörkret, att det finns stora krafter i pentagrammet och att vägen till liv kan gå via nekromantin.

Det må vara hur det vill med det, men efter att lyssnat ett gäng varv på EP:n Kapitel 1, så kan jag bara konstatera att det bakom den uppmålade bakgrundshistorien ligger ett mörkt, melankoliskt och vackert ljudlandskap. Musiken har ett drivet men samtidigt lätt släpigt och melodiöst, aningen pompöst anslag. Texterna är som sagt lagda åt det mörkare hållet, men det är bra historieberättande som står sig bra på egna ben utan bakgrundshistorier och sammanhang, Men jag är ju den jag är, något av en sucker för snyggt paketerad musik som sträcker sig lite bortom att bara spela, när man tänker lite längre. Lite som om Lars Demian och Thåström vaknade en morgon och kände att idag är det mörk ockult koncept-hårdrock som gäller. En dos modern melodiös metal blandat med 70-talets ockulta epos på svenska.

Jag gillar det jag ser och hör, och ser fram emot att vad Svarta Sanningar kan komma med i framtiden. Känns som ett koncept man skulle kunna göra mycket spännande med.